Skjærefjøl

Skjærefjøler i eik er ikke bare praktiske kjøkkenredskaper. De har også en tidløs og naturlig skjønnhet knyttet til tradisjon og håndverk. Eikens robuste kvalitet gjør at skjærefjølen tåler daglig bruk, samtidig som den beholder sin eleganse. Den fine teksturen og fargen i eiketreet gir en varm følelse til kjøkkenet ditt. Det er noe spesielt med å bruke et redskap som er laget av et materiale som har blitt verdsatt i århundrer for sin styrke og skjønnhet.

Så, ved å velge en skjærefjøl i eik, bringer du ikke bare et nyttig verktøy inn på kjøkkenet, men også et stykke natur og med varig eleganse. Det er virkelig en investering i både funksjonalitet og estetikk.

Våre solide eikefjøler i oljet heltre er designet av Mats Herding Solberg for Øyo. Eik er et levende materiale som naturlig inneholder antistoffer som motvirker bakteriedannelse. Vi anbefaler allikevel at du ikke bruker samme skjærebrett til kjøtt og grønnsaker som til for eksempel fugl og løk. Eik endrer karakter i forhold til luftfuktighet og må settes inn med olje ved behov.

5 tips for vedlikehold av fjølene dine

1.    Vask fjøla under rennende vann med litt såpe

2.    La fjøla tørke stående slik at alt vann renner av

3.    Får den fiberreisning i treverket kan du pusse lett over med et fint slipepapir

4.    Sett inn fjøla med nøytral olje om den kjennes tørr

5.    Rens fjøla en gang i blant. Dekk fjøla med salt og la den stå over natten. Dette trekker ut bakterier og væske. Skyll av og la den tørke godt før du setter den inn med olje

Gjør matlagingen enklere

Det er viktig at du velger de fjølene som passer deg og ditt kjøkken best!

Sjekk ut alle våre ulike skjære og serveringsfjøler her: Skjærefjøler